Sastanak UO HDEK 29. 04. 2010.

Ispis

Sastanak UO HDEK-a održan je u Dubrovniku, 29. travnja 2010, od 12,30-13,30 h, nakon uspjele sjednice "Komplikacije u endoskopskoj kirurgiji", koju je organiziralo naše Društvo.

Na sastanku su bili nazočni:
Zdravko Perko (predsjednik), Marko Zelić (dopredsjednik), Miroslav Bekavac-Bešlin (bivši predsjednik), Edgar Domini, Klaudio Grdović, Davorin Diklić,  Dražen Vidović, Tihomir Grgić, Miodrag Gudelj i Velimir Rahelić.

Prihvaćen je slijedeći dnevni red:

1. Aktivnosti HDEK-a u proteklom razdoblju

2. Pripreme za 10. hrvatski kongres endoskopske kirurgije u Splitu

3. Razno

 

Zapisnik:

Ad 1.

Prof. dr. Zdravko Perko, predsjednik društva izvijestio je članove o novim web stranicama društva, te mogućnosti održavanja telefonskih konferencija članova upravnog odbora u skororj budućnosti. Također izvijetio je i o aktivnostima članova na sljedećem Europskom kongresu endoskopske kirurgije koji će se održati u Genevi.

Podržana je inicijativa dr Diklića iz OB Bjelovar o organiziranju laparoskopskog tečaja u OB Bjelovar tijekom ove godine. Dana je i podrška dr. Vidoviću iz KBC Osijek u vezi prenamjene novih prostora Kirurške klinike u edukacijski centar laparoskopske kirurgije.

Svi nazočni članovi podržali su i ideju o osnivanju različitih povjerenstava unutar HDEK-a o čemu će biti raprave na idućim sastancima upravnog odbora.

Dr. Zelić iz KBC Rijeka izvijestio je članove o uspješnim tečajevima iz laparoskopske kolorektalne kirurgije koji je do sada pohađalo oko 100 polaznika.

 

Ad 2.

Predloženo je da se tijekom idućeg kongresa endoskopske kirurgije koji će se održati u Splitu od 17.- 20.11.2010. održe zajedničke video sekcije iz različitih struka. O temama kongresa raspravit će se na idućim sastancima upravnog odbora.

 

Ad 3.

Dr. Stare iz OB Varaždin pozvao je članove upravnog odbora u posjet varaždinu gdje bi se održao i sastanak, tijekom rujna ove godine.

 

Završeno u 13,30

 

Zapisničar:
dr. Tihomir Grgić