15. kongres HDEK

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

osobito mi je zadovoljstvo najaviti održavanje našeg 15. kongresa Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem koji ćemo održati od 08 do 11. lipnja 2022. godine u Vodicama kraj Šibenika.
Sa žaljenjem moram istaknuti da zbog tehničkih razloga smo morali promijeniti mjesto održavanja kongresa. Kako Vam je poznato kongres smo 2020. godine trebali održati u Zadru, a glavni organizatori kongresa su nam trebali biti kolege iz Opće bolnice Zadar. Nažalost okolnosti vezane za epidemiju SARS Cov-2 virusom su spriječile održavanje kongresa u protekle dvije godine. Kako je zadnji naš kongres održan prije četiri godine u Puli uz to što je ovo i izborna godina našeg društva, odlučili smo se za održavanje ovog kongresa početkom lipnja očekujući i postupno smirivanje epidemije kako se bliži ljeto.
Na ovom kongresu se nadamo sudjelovanju naših kolega iz susjednih zemalja s kojima smo već uspješno surađivali na području endoskopske kirurgije.
Svatko od nas se u svom radu suočava s neželjenim događajima. Tema ovog kongresa je ¨Kako izbjeći komplikacije“. Držim da razgovorom i razmjenom iskustava pomažemo jedni drugima u izbjegavanju komplikacija i poboljšanju našeg kirurškog rada.
Ovaj skup će se odvijati u obliku plenarnih sjednica, edukacijskih „korak po korak“ video prezentacija, najnovijih spoznaja iz pojedinih područja, prikaza slučajeva, rasprava za okruglim stolom te oralnih prezentacije slobodnih tema i poster sekcije.
Uvjeren sam da ćemo i ovaj put uz ugodno druženje obogatiti naše iskustvo i znanje.
Radujem se skorom susretu

Predsjednik Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju (HDEK)
Predsjednik kongresnog odbora 15. Kongresa HDEK-a
Prof. prim. dr.sc. Igor Stipančić dr. med.


Program kongresa

Buy now