15. kongres HDEK

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

S posebnim zadovoljstvom Vas pozivam na naš 15. kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem.

Ovo je prvi put da naš kongres organiziramo u Zadru, gradu spomeniku sa iznimnom poviješću i nevjerojatnom kulturnim nasljeđem. Zadar je grad bogate duhovne i materijalne kulturne baštine od antičkog i srednjevjekovnog doba do današnji modernih zadivljujućih ostvarenja poput prvih morskih orgulja na svijetu.

Glavni organizatori ovog kongresa su kolege iz Opće bolnice Zadar koje imaju dugogodišnje iskustvo u endoskopskoj kirurgiji.

I ovaj kongres organiziramo u suradnji s kolegama iz susjednih zemalja s kojima smo već do sada uspješno surađivali na području endoskopske kirurgije. Već na našem prošlom kongresu u Puli uz HDEK suorganizator je bilo Društvo endoskopskih kirurga Slovenije, a sada nam se priključilo i Društvo endoskopskih kirurga Srbije.

Svatko od nas se u svom radu suočava s neželjenim događajima. Tema ovog kongresa je ¨Kako izbjeći komplikacije“. Držim da razgovorom i razmjenom iskustava pomažemo jedni drugima u izbjegavanju komplikacija i poboljšanju našeg kirurškog rada.

Ovaj skup će se odvijati u obliku plenarnih sjednica, edukacijskih „korak po korak“ video prezentacija, najnovijih spoznaja iz pojedinih područja, prikaza slučajeva, rasprava za okruglim stolom te oralnih prezentacije slobodnih tema i poster sekcije.

Uvjeren sam da ćemo i ovaj put uz ugodno druženje obogatiti naše iskustvo i znanje.

Radujem se skorom susretu


Predsjednik Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju (HDEK)

Predsjednik kongresnog odbora 15. Kongresa HDEK-a

Prof. prim. dr. sc. Igor Stipančić, dr. med.

Poštovani,

iznimno mi je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na 15. Kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju Hrvatskog liječničkog zbora i na 3. Simpozij društva medicinskih sestara i tehničara digestivne kirurgije, koji će se održati u Zadru, u hotelu FALKENSTEINER-FUNIMATION.

Zadar je po prvi put domaćin ovog kongresa. Očekujemo nazočnost većeg broja kirurga iz Hrvatske ali i iz inozemstva, osobito susjedinih zemalja.

Moto ovog 15. kongresa je: „Kako izbjeći komplikacije“.

Vjerujem da će stručni dio kongresa proteći u pozitivnim debatama i zaključcima.

Društveni dio programa dat će Vam mogućnost upoznavanja našeg lijepog grada i njegove duge i burne povijesti, kao i uzajamnog druženja i razmjene iskustava.

Za organizacijski odbor  15.kongresa, predsjednik

Edgar Domini, dr. med.

spec. opće kirurgije i subspec. digestivne kirurgije

Buy now