16. kongres HDEK

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

S posebnim zadovoljstvom Vas pozivam na naš 16. kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem koji ćemo održati od 17. do 20. listopada 2024. godine.

Ovo je prvi put da naš kongres organiziramo u Dubrovniku, gradu s iznimnom poviješću i nevjerojatnom kulturnim nasljeđem.

Glavni organizatori ovog kongresa su kolege iz Opće bolnice Dubrovnik koji imaju dugogodišnje iskustvo u endoskopskoj kirurgiji.

Napredna tehnologija postaje ključni alat u medicini. Robotske endoskopske operacije su u brojnim zemljama našle svoje mjesto. Iako u našoj zemlji, nažalost, još nemamo iskustva kolege iz susjednih zemalja Italije i Slovenije već bilježe respektabilna iskustva koja će podijeliti s nama. Posljednjih godina svjedoci smo brzog ulaska umjetne inteligencije u medicinu koja se već koristi u slikovnoj dijagnostici. Zanimljivo je čuti ima li mjesta i kakva je uloga umjetne inteligencije u kirurgiji.

I ovaj naš skup će se odvijati u obliku plenarnih sjednica, video prezentacija, najnovijih spoznaja iz pojedinih područja, prikaza slučajeva, rasprava za okruglim stolom te oralnih prezentacije slobodnih tema i poster sekcije.

Uvjeren sam da ćemo i ovaj put uz ugodno druženje razmijeniti naše iskustvo i znanje.

Radujem se što ćemo se vidjeti u Dubrovniku i vjerujem da će i ovaj naš susret svima ostati u lijepom sjećanju.

Predsjednik Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju (HDEK)
Predsjednik kongresnog odbora 16. Kongresa HDEK-a
Prof. prim. dr.sc. Igor Stipančić dr. med. FACS


Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

iznimno mi je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na 16.Kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem u kojem ćemo, vjerujem, izmijeniti brojna iskustva na polju endoskopske kirurgije. Endoskopska kirurgija je unijela revoluciju u liječenje i dijagnostiku kirurške patologije kako za bolesnike tako i za kirurge te smo svjedoci stalnog napredovanja iste.

Kongres će se održati 17-20. listopada 2024. godine u hotelu Sheraton, u predivnoj uvali Župe Dubrovačke, samo nekoliko km udaljenoj od najljepšeg starog grada na svijetu u organizaciji HDEK i OB Dubrovnik.

U OB Dubrovnik prva laparoskopska operacija je napravljena 1993. godine. Od tada težimo, koliko je moguće, rješavanju kirurške patologije endoskopskim putem, kako kroz bolničko liječenje , tako i kroz jednodnevnu kirurgiju.

Radujemo se Vašem odazivu i aktivnom sudjelovanju na 16.Kongresu hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju, razmjeni iskustava svih sudionika te prilici za neposrednu i neformalnu komunikaciju i ugodno druženje po prekrasnom jugu Lijepe naše.

Predsjednik organizacijskog odbora
Ivica Stojanović, dr. med.
Pročelnik Službe za kirurgiju OB Dubrovnik

Buy now